Uw apotheker(s):

Drs. R.J.B. Braakhuis en mw L.A. Konickx, MSc.

Tel: (073) 532 46 99

info@apotheekmaasdonk.nl

Services

 

Was de apotheek vroeger slechts een verstrekker van geneesmiddelen. Tegenwoordig is die verstrekking slechts één van de vele werkzaamheden. Apotheek Maasdonk is een onafhankelijke informatiebron voor cliënten, patiënten en artsen over geneesmiddelen, zelfzorgproducten en andere hulpmiddelen. U kunt bij ons terecht voor al uw individuele vragen aan de balie of in de spreekruimte. 

Bezorgdienst
Voor de cliënten die ziek of slecht ter been zijn en niet naar de apotheek kunnen komen, hebben wij een gratis bezorgdienst. Op deze manier kunnen uw medicijnen op werkdagen thuisbezorgd worden. Mieke, onze vaste bezorgster bezorgd in de middag tussen 14.00 en 17.00 uur. U kunt bij uw huisarts of in de apotheek aangeven dat er een bezorgwens is.

Indien u onverhoopt tijdens uw bezorgafspraak toch niet thuis bent, gaan de geneesmiddelen retour naar de apotheek. U krijgt dan een briefje in de brievenbus dat u de geneesmiddelen de volgende werkdag klaarliggen in de apotheek.

Inloopspreekuur

  • Heeft u vragen over het gebruik van uw medicatie of bijwerkingen hiervan?
  • Twijfelt u over wisselwerkingen met andere geneesmiddelen?
  • Of wilt u meer weten over uw medicijngebruik in het buitenland?

Tijdens het inloopspreekuur van kunt u terecht met deze en andere vragen over uw aandoening en geneesmiddelengebruik. Het gesprek zal dan plaatsvinden in de spreekruimte om uw privacy te garanderen.

Elke vrijdag heeft Apotheek Maasdonk van 14:00 tot 15:00 uur inloopspreekuur, u kunt zich melden aan de balie. Op andere dagen/tijden kunt u ook binnenlopen, maar tijdens het inloopspreekuur heeft een van onze apothekers zeker tijd voor u. U kunt ook altijd een afspraak maken, zodat u niet hoeft te wachten.

Medicatiegesprek met de apotheker
Als u meerdere medicijnen gebruikt en daar vragen over heeft kunt u met één van de apothekers een medicatiegesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek nemen we de medicatie door en geven we advies en tips over de medicijnen en het gebruik ervan. Wellicht kan gestopt worden met één of meerdere geneesmiddelen, in overleg met de huisarts of specialist.

Voor het maken van een afspraak voor een medicatiegesprek kunt u naar de apotheek bellen en melden dat u een medicatiegesprek wilt. Aan een medicatiegesprek zitten geen kosten verbonden.

 Als het lastig voor u is om langs te komen in de apotheek kunt u vragen naar een thuisconsult. Dat komt één van de apothekers bij u thuis langs om over de medicijnen te praten.


Reisadviezen
Wanneer u van plan bent een verre reis te maken kunt u bij Apotheek Maasdonk een medicatiepaspoort krijgen, waarop in het Nederlands en in het Engels de medicatie op vermeld staat die u in gebruik heeft. Daarnaast staan wij voor u klaar om informatie over bijvoorbeeld zonnebrand, diarreeremmers, anti-mug middelen en tabletten voor reisziekten.

Voor alle cliënten van Huisartsen praktijk Geffen, Nuland en Vinkel kunt u voor reisadviezen terecht bij Huisartsenpraktijk Nuland. Via deze weg kunt u de benodigde vaccinaties en malariatabletten verkrijgen. Doormiddel van het invullen van een vragenlijst, krijgt u uitgebreid  advies welke vaccinaties, malariatabletten en eventuele andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Dit advies wordt mondeling toegelicht. U kunt telefonisch contact opnemen met Huisartsenpraktijk Nuland om informatie in te winnen of een afspraak te maken. Aan het reizigersadvies zijn 35 euro per persoon verbonden.