Uw apotheker(s):

Drs. R.J.B. Braakhuis en mw L.A. Konickx, MSc.

Tel: (073) 532 46 99

info@apotheekmaasdonk.nl

De Digitale receptenlijn
Deze manier van medicijnen herhalen komt te vervallen, vraag bij een van de medewerkers naar de alterntieven.


Wilt u uw medicijnvoorraad zelf bijhouden en het aanvragen van een herhaalrecept zelf blijven doen? Dan kunt u uw medicijnen herhalen door te bellen met de Digitale Receptenlijn. Deze service wordt alleen aangeboden als u ingeschreven bent bij Huisartsenpraktijk Nuland en Huisartsenpraktijk Vinkel.

De Digitale Receptenlijn is een speciaal telefoonnummer (073-203 20 62) waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week herhaalmedicijnen kunt aanvragen door middel van het intoetsen van een herhaalnummer en uw geboortejaar. Dit herhaalnummer vindt u op het etiket op het geneesmiddeldoosje.

De volgende werkdag al klaar
Na het intoetsen wordt de bestelling doorgegeven en automatisch verwerkt in de computersystemen van de huisartsen en de apotheek. Na goedkeuring van de huisarts maakt de apotheek de bestelling klaar. Bestellingen die op werkdagen voor 12.00 uur worden doorgegeven kunnen op de eerstvolgende werkdag worden opgehaald bij de apotheek. Bestellingen op vrijdagmiddag en in het weekend liggen vanaf dinsdagmiddag voor u klaar.

Geen herhaalnummer?
Als er geen herhaalnummer op het medicijndoosje staat, kunt u contact opnemen met de huisartsassistente. Zij schrijft dan een nieuw recept uit of verwijst door naar de oorspronkelijke voorschrijver van het recept. De Digitale Receptenlijn is namelijk alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts.

Voordelen van de Digitale Receptenlijn op een rij:

  • Het gebruik is eenvoudig, u volgt simpelweg de aanwijzingen op.
  • U belt wanneer u wilt naar het telefoonnummer (073-203 20 62).
  • Er zijn geen wachttijden, u wordt direct geholpen.
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen.